De foarte multi ani se vorbeste despre stilul scandinav , auzind mereu expresii de genul :
-stilul scandinav este la moda
-stilul scandinav mi se potriveste
-stilul scandinav este simplu si luminos etc.
Propun sa detaliem si noi cateva aspecte ale acestui stil cu aplicabilitate directa in utilizarea vopselelor Annie Sloan.
Intreg conceptul #designului #scandinav se bazeaza pe simplitate ! #Lemnul si #paletacromatica luminoasa destinata sa aduca mai mult #soare in casele nordicilor defineste acest stil. Danemarca, Suedia ,Finlanda si Norvegia sunt tarile care au dezvoltat si perpetuat stilul , tinand cont si adaptand elementele culturale specifice.
Intreg conceptul se bazeaza pe materiale naturale si culorile verii…Stilul a fost preluat in intreaga lume, aspectul practic si economic influentand aceasta miscare .
Vorbind despre mobilier , acesta are linii simple ,minimale , functional si pe cat posibil din lemn .
Reconditionarea unei piese in acest stil a fost destul de simpla ,folosind vopselurile #AnnieSloan care asigura un finisaj mat ;tehnic vorbind am ales vopsirea dreapta uniforma in cromatica specifica stilului si din care am ales doar doua culori pastrand ideea de minimal ,#AubussonBlue si #Paris Grey .Decorarea insa a venit ca o provocare ,o idee indrazneata si creativa asa cum se intampla in orice atelier :
-folosirea sabloanelor de inspiratie traditional romaneasca ,din propria noastra colectie,intitulata atat de expresiv – Colectia #Zestrea !
Piesa are forma si cromatica stilului scandinav, dar este folosita in Romania si elementul traditional romanesc este minimal si credem ca cele doua pot convetui intr-o armonie perfecta.
Multi dintre noi au piese de mobilier minimal sau stil scandinav in casa ,puteti incerca ;demonstram astfel ca putem introduce decorarea in stilul nostru traditional , fara sa fie pre mult !